En gladnyhet til norske matentusiaster er at Zwilling nå er å finne i sortimentet til Howard. Det betyr at kvalitetstålet fra Solingen nå blir å finne på skjærebrettene i de tusen hjem. 

En junidag i 1731 ble Zwilling (tvilling på tysk) registrert som varemerke av Peter Henckels i Solingen. Ikke bare var dette begynnelsen på et av verdens eldste varemerker, det ble også et symbol på tysk kvalitet og håndverkertradisjoner.

cq5dam.web.1240.588

– Med Zwilling har vi fått en virkelig kapasitet på laget, sier en opprømt daglig leder i Howard, Nils Houge, i en kommentar. – Ikke bare har de en av de lengste tradisjonene i Europa når det kommer til knivproduksjon, de er blant de beste når det kommer til praktiske produkter for de som virkelig vet å sette pris på kvalitet, slår han fast.

Unknown-1Knivene er produsert på forskjellig måte. TWIN Star, Four Star, Four Star II, og Professional «S» er alle støpt i ett stykke høykarbon rustfritt stål. Dette stålet blir herdet i is for å øke holdbarhet mot flekker. Støpeprosessen gir bedre balanse, reduserer vekten, bevarer eggen og reduserer faren for metalltretthet.

TWIN Cuisine er støpt fra ett metallstykke med en tradisjonell smelteprosess, før den herdes i is for å gi et tøft og holdbart stål. TWIN Gourmet og Signature er stanset ut av hele metallstykker. Alle knivene har støpte skjefter. De fleste knivene blir håndslipt for å få en egg som varer lenger. De støpte knivene har i tillegg et større parerstykke for ekstra trygghet og bedre balanse under bruk.

 Ressurser