Coravin: Skjenkesystemet som virker!

Uansett om du elsker dingser, eller bare vil kose deg med kun ett glass av årgangsvinen i kjelleren – Coravin kan ha laget vinhistorie for hverdagsbruk.

Du har fått en fin flaske vin i gave, men sliter med å finne en riktig anledning til å smake den. Eller kanskje du har spontankjøpt en kasse vin fordi den skal bli så bra etter 9 år i kjelleren, og du er så innmari spent på hvordan den utvikler seg? Hva med den supermiddagen for deg og kjæresten da du vil imponere med et glass supervin til hver rett? Uansett situasjon vil Coravin være løsningen når du vil ha ut en del vin fra flasken uten å åpne den.

Kom innom og få en demonstrasjon hos Howard i Karenslyst Allé 53

Den litt futuristiske innretningen plasseres over flasken, en tynn nål stikkes gjennom korken. Flasken fylles med en nøytral argon-gass som ikke påvirker vinens smak. Da er det bare å helle på flasken, vinen renner glad og fornøyd gjennom nålen og ned i glasset. Når du er fornøyd med mengden trekker du nålen forsiktig ut, og den elastiske korken tetter seg selv.

Vinen flyter glad og fornøyd ut av flasken

Vinen flyter glad og fornøyd ut av flasken

Et glass av gangen
Med dette systemet kan du trygt ta et glass vin av en flaske, legge den bort, og gjøre det samme uken, måneden, eller året etter. Ja, du kan faktisk ta kun ett glass vin til maten – uten å få dårlig samvittighet for at du oksiderer resten av flasken.

Hjernen bak Coravin heter Greg Lambrecht. Hans store lidenskap er vin, og hans bakgrunn fra legemiddel-industrien har latt ham forske på sprøyter og da særlig nåler.

– Hele ideen handler om respekt for vin, og gleden ved å kunne smake litt uten å ødelegge resten. Utfordringen har hele tiden vært å finne en riktig måte å redde resten av vinen fra oksygenet i luften, forklarer han. – Løsningen kom da jeg gikk bort fra tanken om å finne opp en måte å åpne flasker på, det finnes allerede utmerkede flaskeåpnere som skrur og drar ut korken. Jeg begynte i stedet å finne opp en ny måte å skjenke vin på. Løsningen ble en tykk sprøytespiss som jeg banket gjennom korken. Da jeg først fikk på plass riktig nål og en mer sivilisert mekanisme enn en hammer, gjenstod det å erstatte vinen jeg helte ut med noe annet enn luft. Vi eksperimenterte en del før vi landet på Argon. En edelgass som ikke påvirker noen av komponentene i vinen, slår han fast.

Også for hjemmebruk
Selv om det er restauranter og vinbarer som først har kastet seg over Coravin, er det stadig flere som kjøper systemet til hjemmebruk.

Greg Lambrecht har funnet løsningen

Greg Lambrecht har funnet løsningen

– Ja, det er klart at for restauranter er det gode penger å tjene på å kunne tilby eksklusive viner på glass, sier Lambrecht. Men for den vanlige vinkjøper er det en like god idé å kunne ta seg et glass av en vin du har betalt gode penger for, uten å måtte drikke opp resten innen kort tid. Med Coravin vil mange få et helt annet forhold til vinkjelleren sin, og kanskje bli enda mer bevisst på hvordan vinen utvikler seg over tid. Dessuten er det jo hyggelig å kunne servere fabelaktige viner uten å måtte ta glass nummer tre eller fire bare fordi man må, smiler han lurt til slutt.