STAUB har sin opprinnelse i Frankrike , eller mer presist, i Alsace. En fransk region kjent verden over for sin kulinariske tradisjoner med god vin og mat. STAUB spesialiserer seg på støpejern og keramiske kokekar for både hjemmet og profesjonelle kokker og restauranter. Vi vet at de som foretrekker STAUB alltid er ute etter en autentisk opplevelse når de lager- og spiser et godt måltid.

STAUB- produktene er en perfekt kombinasjon av tradisjonelt håndverk og state-of-the-art teknologi . Kjente restauratører fra hele verden har sett verdien i den høye kvaliteten på STAUB kokekar. Dette er grunnen til at STAUB både brukes på kjøkkenet i prestisjetunge restauranter, og også finner sin plass i det hjemlige kjøkkenet der amatørkokker forbereder, lager og serverer sine kulinariske mesterverk med STAUB .

Keramikk
staub_ceramic_bakingSTAUB kokekar – tidløs og moderne for allsidig bruk. Her er det serier som dekker nær sagt alle behov på et kjøkken, med eksklusiv og tidløs design. Vår keramikk er produsert med tanke på å være praktiske i tillegg til vakre og solide. Derfor sørger STAUB for plassbesparende oppbevaring i skap og skuffer. Takket være ergonomiske håndtak er våre serier enkelt å håndtere.
Se video her:  https://www.youtube.com/watch?v=lbYEE0OqCGs

 

Støpejern
Det var våre venner kineserne som lærte seg å forme støpejern til praktiske kokekar omkring fem hundre år før vår tidsregning. Siden har støpejerngryter putret i vei gjennom århundrene, til vi i dag finner de reneste mesterverk, både med og uten emaljering, på de mest fasjonable kjøkken over hele verden.

 

Unike produkter fra STAUB
staub-24Hver eneste unike del av støpejern fra STAUB er et resultat av en tradisjonell produksjonsprosess fra hjertet av Frankrike . Ved hjelp av innovative produksjonsmetoder har STAUB optimalisert fordelene ved matlaging i støpejern, og skapt et unikt produkt som har overbevist de beste kokker rundt om i verden. Du kan også nyte fordelene av STAUB fra ovnen til bordet hjemme hos deg selv.

 

 

Fordelene med emaljert støpejern er mange:
I alle ingrediensene blir både næringsstoffer og aromaer bevart. Kjøtt tørker ikke ut og grønnsakene holder seg fortsatt spenstige.

Staub 1Støpejern er en sterk karbonholdig jernlegering, og er en av de beste materialene vi kjenner for å holde på varmen. Egenskapene til støpejernet avgir varmen langsomt og jevnt. Når støpejern varmes opp, takket være sine varmebesparende egenskaper, kan du sette platen på den laveste innstillingen for å la retten småkoke, du sparer energi i samme slengen.

Støpejern holder også ting kaldt. Hvis du setter et stykke støpejern i fryseren før servering, vil det holde seg kaldt på bordet i lang tid.

staub_gaspacho_rougesI nyere tid har emaljering av støpejern gitt materialet ytterligere egenskaper. Emalje består hovedsakelig av glass og er ekstremt motstandsdyktig mot påvirkning utenfra. Det betyr at støpejernet ikke blir utsatt for rust, og det er samtidig mye lettere å rengjøre kokekaret etter bruk.

Emaljert støpejern er egnet for alle komfyrtopper, inkludert induksjon.
Se videoer om støpejernet til STAUB her:

https://www.youtube.com/watch?v=wEEzzXx7NOo ; https://www.youtube.com/watch?v=yrN7drtj70Y ,https://www.youtube.com/watch?v=0Wu2-s4Hw1E , https://www.youtube.com/watch?v=Uno9fJ8Bxfs

https://www.youtube.com/watch?v=wEEzzXx7NOo

 

Paul Bocuse
STAUB og den berømte Michelin-stjernekokken Paul Bocuse fra Lyon, har funnet hverandre gjennom sin kjærlighet til fransk matlaging, og har samarbeidet tett og trofast siden 1998. Støpejerns-Cocotte, som er så elsket av matentusiaster, har alltid stått i fokus i dette kreative samarbeidet.Paul Bocuse